Hudtyper

Vilken hudtyp har du? Nedan hittar du produkterna som passar din hudtyp.

Fet Hy

En fetare hudtyp har ofta en överproduktion av fett i talgkörtlarna och blir ofta glansig och blank.

Använd hudvård som är fuktgivande och lätt-absorberande, tunnare, lättare i konsistensen och som har en snabb absorptionsförmåga. Det viktigaste är rengöringen av huden, många använder sig av starkare rengöringsprodukter som torkar ut huden. Om man torkar ut huden så producerar huden mer fett som en försvarsmekanism och det kan resultera i fortsatt oljig och glansig hud.

Förslag: Moringa Apple Bubble Cleanser, Tea Tree Cleansing Water och som hudkräm Apple Moisturizing Cream. Aldrig fel att ge huden en extra boost av fukt med Serumet Centella Asiatica, Face mask Green tea 

Tips: Använd våra Organic Blotting Paper under dagen för fräschare look. Håller makeup på plats!

Torr hy

Torr hy kan kännas stram, framför allt efter rengöring. Ibland kan den klia och detta beror på brist av både fukt och fett. Viktigt är att använda sig av djupt återfuktande och näringsrika krämer. Använd ansiktspeeling 1-2 gånger i veckan för att hjälpa huden ta bort döda hudceller, detta är viktigt när man har torr hy. Om huden är väl rengjord så har återfuktande krämer en större effekt.

Förslag: Moringa Apple Bubbel Cleanser, Aloe vera peeling lotion och hudkräm Moringa total cream, face mask Rice Bran

Blandhy

Är en av våra vanligaste hudtyper och har en t-zon, panna, näsa, haka som går mot normal eller fet hy. Kinderna längst med käken har en mer normal till torr hy. Här är det viktigt att använda specifika produkter som du applicerar partiellt i ansiktet.

Förslag: Moringa Apple Bubbel Cleanser, Moringa toner och som kräm Moringa lotion och på de torra partierna Moringa total cream eller serum Centella asiatica serum, Face mask Rose

Känslig hy

Är ett tillstånd och inte en hudtyp och som kan vara under olika långa perioder oavsett hud typ.

En känslig hy upplever ofta en reaktion av parfymerade eller aktiva produkter samt yttre påfrestningar som sol eller kyla. Även stress, medicinering eller hormoner kan yttra sig genom känslig hy. Det kan visa sig genom irritation som rodnad, knottror, flagning, svullnad eller till och med blåsor. Använd milda och svalkande produkter som är lugnande och dämpar eventuella svullnader.

Förslag: Moringa Apple Bubbel Cleanser, Moringa toner, Moringa lotion och Centella Asiatica serum som har en antiinflammatorisk och lugnande effekt, Facemask Aloe Vera.

(Är du överkänslig eller allergisk mot exempelvis frukt eller bär bör du läsa vår innehållsförteckning noggrant eftersom naturliga produkter innehåller naturliga ingredienser. Alla våra produkter är dermatologiskt testade och fria från parabener.)